Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

12 Haziran 2010 Cumartesi

Kara Yılan İnliyor

IMDB: 7.1
All Movie Guide: 3/5 yıldız
Metacritic: %52
Manalı Filmler puanı: 7,5

Hala aşık olduğu karısı tarafından aldatılan ve terk edilen zenci çiftçi Lazarus, yolda dövülmüş halde bulduğu beyaz Rae’yi evin götürür, iyileştirmeye çalışır. İnançlı bir adamdır; kızın seks bağımlısı olduğunu öğrenince onu zincirler, “içindeki şeytanlardan” kurtarmaya uğraşır.

İlk filmi “The Poor and Hungry” (2000) ile dikkat çeken genç yönetmen Brewer’dan beklenmedik derecede başarılı bir yapıt… İlginç hikayesinin katmanlarını ustaca işleyen Brewer, ana karakterlerinin ruh hallerini irdelemekte de ciddi bir başarıya ulaşıyor, Amerikan Bağımsız Sineması’nın en üst seviyesine anlamlı bir katkı yapıyor. Bunda iki başrol oyuncusunun başarıları en büyük etken…

Adını Blind Lemon Jefferson’ın 1927’de kaydettiği bir şarkının bir dizesinden alan film, izleyicisine tam bir müzik ziyafeti sunuyor. Filmde beşini –bu film için gitar çalmayı öğrenen- Samuel Jackson’ın söylediği 10’dan fazla blues şarkısı kullanılmış. Ki bunlardan “Black Snake Moan” ve Christina Ricci’nin seslendirdiği “This Little Light of Mine" özellikle dikkat çekiyor.

Seçme replikler:
Lazarus (yemek yiyen Mae’ye): “Bunları yetiştireceğim diye bir sürü bel ağrısı çektim. Gerisi de yemeğe koyduğum birazcık sevgi. Biraz yavaşlarsan tadını alabilirsin.”

Mae: “İnsanlara zarar vererek dolaşacaksın, sonra da tövbe edeceksin ve her şey temizlenecek... Cennet neden böyle insanları istesin ki?”

Lazarus (Mae’ye): “İçinde pislikten başka şeyler de olduğunu biliyorum.”

Black Snake Moan / Kara Yılan İnliyor
Senaryo ve yönetim:
Craig Brewer; Yapımcılar: Stephanie Allain, John Singleton; Oyuncular: Samuel L. Jackson (Lazarus), Christina Ricci (Rae), Justin Timberlake (Ronnie), S. Epatha Merkerson (Angela), John Cothran (Vaiz R. L.), David Banner (Tehronne), Michael Raymond-James (Gill); 2006 ABD yapımı, 116 dakika; Gösterim tarihi: 27 Temmuz 2007; DVD Firması: Tiglon / Paramount Pictures.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder