Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

26 Haziran 2010 Cumartesi

Bugmaster

IMDB: 6,1
Manalı Filmler: 7.0

Ne hayvan, ne bitki olan, gözle görülemeyen, insanlara musallat olan asalaklara Japonca’da mushi denirmiş. Musishi ise bu yaratıklarla başa çıkmanın yollarını bilen bir tür uzman… Uluslararası ismi “böcek ustası” biçiminde çevirebileceğimiz “Bugmaster” olan film, gezici şaman Ginko’ya odaklanıyor. Annesi bir heyelanda ölünce Ginko’yu yanına alıp yetiştiren Nui, kendisine musallat olan yaratıklardan kurtulmak için sürekli onlara ilişkin anlatılanları kağıda dökerek bir tür “mushi günlüğü” oluşturan Tanyu ve yılan biçimindeki özel bir gökkuşağını bulmaya çalışan Kourou filmin diğer ana karakterleri.

Yuki Urushibara’nın yarattığı çizgi roman serisi Japonya’da popüler olunca önce animasyon TV dizisi olarak uyarlandı, ertesi yıl da sinema filmi yapıldı. Projenin yönetmenliğine ise efsane manga “Akira”yı yöneten Katsuhiro Ôtomo getirildi.

Ôtomo bu ilk sinema filminde, klasik Japon sineması örneklerini hatırlatır derecede olgun bir anlatım tutturuyor, dingin peyzajlar sunuyor, doğanın büyüleyici sükunetiyle doğaüstünün gizemini dengeli bir tavırla aktarıyor. Hayli ilginç, seyir zevki yüksek bir film kotarmayı başardığı için bundan sonraki filmlerini merakla bekliyoruz.

Meraklısına:
Filmin başrol oyuncusu Odagiri’yi Kim Ki Duk’un çarpıcı filmi “Dream / Rüya”da seyretmiştik.

Mushishi / Bugmaster
Yönetmen: Katsuhiro Ôtomo; Senaryo: Katsuhiro Ôtomo, Sadayuki Murai (Yuki Urushibara’nın aynı adlı çizgi roman serisinden); Yapımcılar: Kiyoshi Inoue, Sunmin Park; Oyuncular: Jô Odagiri (Ginko), Nao Omori (Nijirou), Yû Aoi (Tanyu), Makiko Kuno (Maho'nun annesi), Reia Moriyama (Maho), Hideyuki Inada (Yoki); 2006 Japonya yapımı, 131 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder