Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

12 Haziran 2010 Cumartesi

Possible Loves

IMDB: 7.2
Manalı Filmler: 6.5

Bir ilişkinin, Carlos ile Julia’nın aşklarının olası 3 versiyonu…

Bir gece Carlos sinemada Julia’yı beklemektedir, ancak genç kız gelmez. Birbirlerini çok sevmektedirler, gelmiş olsa evlenecekler, ama sonra Carlos Julia’yı Pedro için terk edecektir. Hayatına Julia olmadan devam eden Carlos Maria ile evlenir, sinemada beklediği geceden 15 yıl sonra Julia ile karşılaşır ve ilişkileri başlar. Üçüncü versiyonda ise Carlos Julia’dan başkasını sevmemiş, daldan dala konarak kalbinin prensesini aramaktadır, tesadüfen Julia ile karşılaşır…

Konusundan da anlaşılacağı gibi “Possible Loves”, en popüler örneği “Sliding Doors / Raslantının Böylesi” olan “ya böyle olsaydı?” türü filmlerden biri, ya genç kız metroyu yakalasaydı veya Alain Resnais’in iki bölümlü “Smoking / No Smoking” (1993) filminde olduğu gibi kadın bahçede sigara içmeye çıkmasaydı… Yalnız senaryosu onlardan, özellikle “Raslantının Böylesi”nden daha zayıf, hayatı neyin şekillendirdiğine ilişkin felsefi bir yaklaşımı yok, sadece üç olasılıktan doğan üç hikayeyi anlatıyor.

Öte yandan filmin çok önemli bir artısı da var: Oyunculuklar, özellikle Benicio ve Fernaz'ın çalışmaları filmin genel seviyesinin çok ilerisinde.

Ödülü:
Sundance Film Festivali’nde Latin Amerika Sinema Ödülü (2001).

Possible Loves / Amores Possíveis
Yönetmen ve Yapımcı: Sandra Werneck
Senaryo: Paulo Halm (Maya Werneck Da-Rin'in öyküsünden)
Oyuncular: Murilo Benicio (Carlos), Carolina Ferraz (Julia), Emilio de Melo (Pedro), Beth Goulart (Maria), Irene Ravache (Carlos'un annesi), Alberto Szafran (Lucas)
2001 Brezilya yapımı, 98 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder