Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

20 Haziran 2010 Pazar

Hayalet Şehir

IMDB: 7
All Movie Guide: 3,5/5 yıldız
Metacritic: % 72
Manalı Filmler:8

David Koepp’e çok şaşırıyorum.

Genç yaşında iyi bir senarist olarak ün yaptı, 30’unda “Carlito’s Way / Carlito’nun Yolu” ile yazarlık kariyerinin zirvesine çıktı. Fakat yönetmenliğe başladığında tuhaf bir yol izledi: Steven Spielberg, Brian De Palma gibi çok başarılı yönetmenlerle çalışan kendisi değilmiş gibi tercihi B sınıfı gerilimler çekmek oldu, yazıp yönettiği bu filmler, ilginçtir, özellikle senaryoları bakımından zayıf bulundu. “Stir Of Echoes / Dehşetin Yankıları”, Stephen King’den uyarladığı “Secret Window / Gizli Pencere” derken, Koepp’in yönetmenlik kariyeri bunlardan bile başarısız bulunan TV filmlerine kadar geriledi. Oysa aynı dönemde “Angels & Demons / Melekler ve Şeytanlar”, “War of the Worlds / Dünyalar Savaşı” gibi A sınıfı Holivud filmlerini yazmaya devam ediyordu.

Fakat şimdi, “Hayalet Şehir”le beraber, Koepp daha makul bir yoldan ilerleyecekmiş gibi görünüyor.

Bu film de kendisinin meraklı olduğunu bildiğimiz doğaüstü mevzularla ilişkili, ama birincisi ana akım sinemanın kurallarına daha uygun ve ikincisi önceki filmlerinden daha başarılı bir eser.

Diş hekimi Pincus’un kalbi, bağırsak ameliyatı sırasında durur ve ancak 7 dakika kadar sonra çalıştırılabilir. Bu durum Pincus’un “gözlerini açar”; artık ölmüş kişileri görebilmektedir. Kendilerini çok az insanın görebildiğini bilen hayaletler, Pincus’un yeteneğini fark edince ondan çeşitli taleplerde bulunmaya başlarlar, bunalan kahramanımız hayalet Frank’le anlaşır. Pincus Frank’in eski eşi Gwen’in evlenmek üzere olduğu adamla arasını bozacak, Frank de hayaletleri Pincus’tan uzak tutacaktır. Fakat beklenmedik bir gelişme olur, Pincus, Gwen’e tutulur.

Bir tür “The Sixth Sense / Altıncı His” hikayesini romantik komedi trükleriyle harmanlayan “Hayalet Şehir”, özellikle hayli ilginç karakterleri canlandıran üç başrol oyuncusunun performanlarıyla seçkinleşen, eğlenceli bir çalışma…

Hayalet Şehir / Ghost Town
Yönetmen: David Koepp
Senaryo: David Koepp, John Kamps
Yapımcı: Gavin Polone
Oyuncular: Greg Kinnear (Frank Herlihy), Téa Leoni (Gwen), Ricky Gervais (Bertram Pincus), Dylan Clark Marshall (Alex)
2008 ABD yapımı, 102 dakika
DVD firması: Tiglon / Dreamworks Home Entertainment.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder