Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

20 Haziran 2010 Pazar

Kaotik Ana

IMDB: 6.4
Manalı Filmler: 8

Umut veren genç bir ressam olan Ana, İbiza adasında babasıyla birlikte yaşamaktadır. Zengin bir sanat hamisi tarafından Madrid’e davet edilir, özel bir okulda öğrenim görürken Said’le aşk yaşamaya başlar. Ana’nın kriz geçirip bayıldığı bir akşam bir uzman onu hipnotize eder, Ana seans sırasında sevgilisiyle Arapça konuşur, Said ortalıktan kaybolur. Ana’nın, hipnoz seansları sırasında açığa çıkan (ve kaydedilen) geçmiş yaşamlarıyla hesaplaşması ve Said’in neden ondan ansızın uzaklaştığını bulması gerekecektir. Kendini keşif yolculuğu genç kızı sorularına yanıt bulacağı New York’a kadar sürükler.

Yeni bin yılın en ünlü ve başarılı Bask sinemacısı olan, –ülkemizde daha ziyade “Los Amantes del Círculo Polar / Kutup Çizgisi Aşıkları” ile tanınan- Julio Medem, filmini 10 bölüme ayırmış, bölüm aralarında ekranda beliren sayılar geriye doğru ilerliyor, hipnoz seanslarındaki gibi… Sıfıra yaklaşıldıkça öykünün trajik yönü daha ağır basmaya başlıyor, aykırı ve şaşırtıcı bir final, Ana’nın bilinçaltında yatan geçmiş yaşamlarındaki trajik ölümlerle (ve onların nedenleriyle) yüzleşmesini sağlıyor.

Öyküsü Vincent Minelli’nin “On a Clear Day You Can See Forever / Tatlım” filmiyle benzerlikler gösteren “Chaotic Ana”, o filmden daha dramatik, yer yer sert, kararlı bir feminist duruşa sahip bir film…

Chaotic Ana / Caótica Ana / Kaotik Ana
Senaryo ve yönetim: Julio Medem
Yapımcılar: Sebastián Alvarez, Julio Medem, Koldo Zuazua
Oyuncular: Manuela Vellés (Ana), Charlotte Rampling (Justine), Bebe Rebolledo (Linda), Nicolas Cazalé (Said), Asier Newman (Anglo), Matthias Habich (Klaus), Lluís Homar (Ismael)
2007 İspanya yapımı, 118 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder