Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

13 Mayıs 2010 Perşembe

The Celestine Prophecy

IMDB: 4.7
Meta Critic: % 23
Manalı Filmler: 6.0

Ülkemizde “Kehanetlerin Gizemi”, “İleriyi Görmek Geleceği Yaşamak” gibi eserleriyle tanınan James Redfield’in ünlü romanı “Dokuz Kehanet”in filmi, şaşırtıcı bir dizi tesadüfün ardından kendini hayatını değiştirecek bir maceranın içinde bulunan John’un hikayesini anlatıyor. Peru yağmur ormanlarında çok eski bir takım elyazmalarını bulmaya çalışan John, serüven boyunca her iki taraftan insanlar tanıyacak, çatışmaların içinde kalacak ve var olduğunu bile bilmediği evrensel bilgiler edinecektir.

Filmin yaratıcı ekibinden Barnet Bain’i bir başka çok manalı film olan “What Dreams May Come / Aşkın Gücü”nün yapımcısı olarak tanıyoruz. Bain, bir Pan Nalin filmi olan “Buddha”nın yapım hazırlıklarını sürdürüyor.

“Dokuz Kehanet” insanın hayatını değiştirebilecek kitaplardan biri. Film içinse aynı şeyi söylemek imkansız. Yer yer ilginç olsa da, genel olarak çok mat, külliyen vasat, usta bir sinemacının dokunuşunun eksikliği çok belli…

Yine de özellikle spiritüel eserlerden hoşlananların izlemesi gereken bir film. Çünkü kitaptaki değerli bilgilerin bir kısmı filmde yer alıyor, üstelik görüntülerle aktarıldığı için daha da etkili oluyor.

The Celestine Prophecy
Yönetmen: Armand Mastroianni
Senaryo: James Redfield, Barnet Bain, Dan Gordon (James Redfield'in aynı adlı romanından)
Yapımcılar: Barnet Bain, Beverly J. Camhe, Terry Collis, James Redfield
Oyuncular: Matthew Settle (John), Thomas Kretschmann (Wil), Sarah Wayne Callies (Marjorie), Annabeth Gish (Julia), Hector Elizondo (Kardinal Sebastian), Joaquim de Almeida (Peder Sanchez), Jürgen Prochnow (Jensen)
2006 ABD yapımı, 99 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder